logo VRNL

VRNL REBOOT!

Datum: 8 augustus 2019 Geschreven door: admin vr.nl In: VR in NL (en omstreken), VR Meet-ups, VR Nieuws

Sinds een paar maanden is de Stichting Virtual Reality Nederland (VRNL) bezig om zichzelf te reorganiseren. De eerste vraag was daarbij: is er behoefte en heeft zij nog bestaansrecht? De tweede vraag, als er met “ja” geantwoord zou kunnen worden: Wie zijn er bereid om de kar te blijven of te gaan trekken? En de derde vraag wordt dan natuurlijk: “Wat gaan we doen en wat gaat er gebeuren”? We zetten de stand van zaken zo beknopt mogelijk op een rijtje!

  1. De hype is voorbij, sommige actieve spelers zijn verdwenen en rennen alleen nog met de volgende of vorige hypes (AI, blockchain, etc.) mee. Maar er zijn nog een heleboel eenpitters, startups, MKB en grote bedrijven en instellingen bezig met VR in Nederland. En ze willen nog steeds onderling hun enthousiasme, inzichten en aspiraties delen, zo bleek. Een bezoekje aan de Experience Night van WeMakeVR in het Vondelpark liet zien dat er ook nog steeds behoefte is aan laagdrempelige bijeenkomsten waar professionals en geïnteresseerden bij elkaar komen en deelnemers uit de laatste categorie voor de eerste keer kunnen kennismaken met virtual reality,
  2. Twee van de drie bestuursleden hebben al een tijd geleden aangegeven met hun onbetaalde functie voor de stichting te willen stoppen. Dat was de aanleiding voor vraag 1, en gelukkig zijn er al actieve leden uit de community die hebben aangegeven te willen toetreden tot het bestuur, zodra dit nodig is. Great! En wordt vervolgd….en als je mee wilt doen: laat het weten!
  3. Want intussen kwamen er door het rondvragen en porren in de VR community van Nederland ook weer meteen een heleboel nieuwe activiteiten op de stichting af. Zoals de vraag of en wanneer er weer Dutch VR Awards georganiseerd konden worden! Terwijl we druk bezig waren met vraag 1 en 2 en al wat ideeën voor 3 rond gingen, moesten er opeens ook nieuwe organizers komen voor de EUVR en VRNL Meetup groepen, omdat de huidige (Daan Kip, de initiator van beide groepen) ermee gekapt is. Daan blijft natuurlijk belangrijk in het VR ecosysteem in Nederland en Europa, en actief, hopen we.
  4. Ook werden we benaderd vanuit het Dutch Chapter van de VRARA, om mee te werken aan een enquête om de VR en AR bedrijven in Nederland te inventariseren. Mede door deze vraag is er recent dan ook een nieuwe (Engelstalige) VRNL Newsletter rond gezonden aan ruim 1100 geregistreerde belangstellenden (in binnen- en buitenland), waar we meteen de komende VR-Days in Amsterdam en het AWE event in München mee konden aankondigen.

Er is natuurlijk nog veel meer gebeurd, maar daarover in volgende blogs. Die zullen, als het goed is, in het kader van de VRNL reboot weer regelmatig verschijnen op deze website!

logo stichting VRNL
logo van stichting VRNL

Commentaar op dit bericht is uitgeschakeld

LAATSTE NIEUWS

UITSPRAAK OVER VR

"To begin with, Virtual Reality is a part of computer science and it represents a new approach to computer science. Instead of treating the computer as a box that's out there that is supposed to accomplish something, you put a human being in the center and say, "Let's look at the human being closely. Let's see how people perceive the world or how they act. Let's design a computer to fit very closely around them, like a glove, you might say. Let's match up the technology to exactly what people are good at.""
Jaron Lanier, 1992