VR hacketon goes Europe in 2016: om te beginnen in Brussel

Datum: 27 november 2015 Geschreven door: admin vr.nl In: 3D content, Cinematic VR, trendwatching, VR in NL (en omstreken), VR Meet-ups

Natuurlijk zijn er in Nederland al eerder virtual reality hacketons georganiseerd. Maar VRHacketon.com is een begrip geworden en heeft al veel bekende bedrijven als sponsor weten te strikken. Onder andere Autodesk*, Sony, Samsung, Google, HTC, Nvidia, Unity, Epic Games en het web3D consortium uit de “oude technologie wereld” en ook al aardig wat bekende VR-startups, zoals Leap Motion, Sixense en Virtuix Omni. In 2014 en 2015 startte de organisatie voorzichtig met hacketon weekenden in Seattle en San Fransisco, maar slaat nu de vleugels wereldwijd uit in 2016. Je snapt dat de organisatoren van de BEVR-meetup erg trots zijn, dat in januari de eerste Europese Virtual Reality Hacketon in Brussel wordt georganiseerd. Officieel is de organisatie in handen van de Europese organisatie van VR-Meetups, EUVR.org, samen met het Microsoft Innovation Center in Brussel en de overheidsinstellingen Screen Brussels en Software Brussels, die ook de BEVR meetups organiseren.

(* Autodesk, opgericht in 1982, was natuurlijk in de 80/90-er jaren ook al deelnemer en sponsor van de VR-community!)

15, 16 en 17 januari 2016: 48 uur VR-innovatie!

Vanaf vrijdag om zes uur ‘s avonds ben je welkom en starten de demo’s. Vanaf 19:30 begint het programma en om een uur of acht ‘s avonds beginnen de pitches van de ideeën om eventueel te gaan uitwerken dit weekend. Daarna worden de teams samengesteld. Je hoeft je dus niet met een compleet team aan te melden en kan ook aan een tof idee van anderen mee gaan werken dit weekend. De volgende ochtend om 9:00 uur begint het ontwikkelen waarvan de resultaten de volgende dag vanaf 16:00 uur gepresenteerd en gejureerd zullen worden. Dit evenement wordt naast financieel ook met inhoudelijke steun gesponsord door o.a. teams van Samsung (Gear), HTC (Vive), Sony (SoftKinetic) en Google (Cardboard). De laatste zal een halve dag via Hangout ter beschikking staan, de andere teams zijn live aanwezig om de deelnemers bij te staan, zo is ons verteld.

VRHacketon

Pak nu je korting: studenten zelfs 50%

Je kunt je inschrijven als ontwikkelaar (programmer of designer) of met een Marketing/PR-profiel voor €85 voor het hele event. Doe je het met 2 meiden tegelijk, dan krijg je korting (ja, positieve discriminatie, ook in deze techno-hoek). Druk vooral even op “more info”, want dan zie je dat je als student maar liefst 50% korting met de code “StudentLoveVRHacketon_2016” krijgt. Voor de lezers van deze blog die geen geldig inschrijfbewijs als student bij een onderwijsinstelling kunnen tonen bij de ingang, heb ik nog een code die je 15% korting geeft: “WeLoveVRHacketon_2016”. OK, vanuit Nederland heb je soms even een flinke reis naar Brussel, maar je wordt verder helemaal verzorgd: eten, drinken en overnachting zijn inbegrepen. [tweet]Virtueel hacken maar en eventueel binnenslepen die prijs[/tweet] (en de eer)! En ook als je niets wint heb je veel geleerd en een boel aandacht voor je ideeën en capaciteiten op VR-gebied gekregen. Je kunt je hier aanmelden.

Commentaar op dit bericht is uitgeschakeld

LAATSTE NIEUWS

UITSPRAAK OVER VR

"To begin with, Virtual Reality is a part of computer science and it represents a new approach to computer science. Instead of treating the computer as a box that's out there that is supposed to accomplish something, you put a human being in the center and say, "Let's look at the human being closely. Let's see how people perceive the world or how they act. Let's design a computer to fit very closely around them, like a glove, you might say. Let's match up the technology to exactly what people are good at.""
Jaron Lanier, 1992