Volop VR in Groningen op 9 december

Datum: 1 december 2015 Geschreven door: admin vr.nl In: 3D content, Cinematic VR, Digital Health, gear, VR in het onderwijs, VR in NL (en omstreken), VR Meet-ups

Er is een hoop virtual reality te beleven in het land en in Groningen zijn ze alweer toe aan [tweet]de tweede editie van Playground: Virtual Reality![/tweet] Een van de sensaties van de Dutch VR Days, A Breathtaking Journey van Cas Ketel en Martijn Kors, probeerden we te verleiden om hun “experience” ook in Brussel te laten zien op 10 december op de BEVR Meetup, maar Groningen had ze al geboekt. Met nog een week te gaan is het complete programma in Groningen nu bekend. Dus hoog tijd ook hier op VR.NL het programma aan te kondigen. Het is een indrukwekkende lijst geworden, kijk zelf maar (* = de makers zijn zelf aanwezig):

VR Archery // VR Concepting *

In VR Archery, een reeds lang lopend project in het kader van de Virtual Reality Minor bij Fontys Hogeschool, is het mogelijk om virtuele pijlen te schieten met een echte boog! In het gebied kan de schutter zich vrij bewegen in de virtuele wereld.

Het Nachtcafé // Borrowed Light Studios *

Winnaar van ‘The Platinum and Community Choice Awards‘ van de Oculus Mobile VR Jam 2015. Het Nachtcafé biedt je de mogelijkheid om zelf rond te lopen in de wereld van Vincent van Gogh. Bekijk zijn iconische zonnebloemen eens van een andere kant!

VRGO chair // Joe Ryan

De VRGO chair is een nieuw type motion controller voor virtual reality. Bewegingen van de gamer in de echte wereld worden direct vertaald in beweging in de virtuele wereld. Weer een stap dichter bij hands free gaming? Als je zelf als eerste zo’n “vr-stoel” wilt hebben, haast je dan: de Kickstarter campagne loopt nog maar 2 dagen! Je zou hem dan in april 2016 in huis moeten hebben.

 

HP Zspace VR monitor // DeviceLAB *HP Z-Space

De Zspace monitor van Hewlett Packard laat op unieke wijze zien hoe 3D, virtual reality en augmented reality met elkaar worden gecombineerd. Met een stylus kan men objecten als het ware ‘uit’ het scherm halen, om vervolgens het object te laten bewegen of het formaat aan te passen, etc.. Doe de medical demo om te zien welke voorsprong de medische wetenschap hierin kan maken.

VR paskamer // Extra-Reality *

In de virtuele paskamer word je eigen lichaam real-time gescanned. Je kunt verschillende kledingstukken passen zonder ze daadwerkelijk aan te hebben. Ervaar hoe shoppen er in de toekomst uit komt te zien! Vergelijk dit ook eens met de virtuele paskamer van Microsoft in onze berichtgeving over augmented reality elders op deze website!


VR Flightsimulator
// NORISK Software BV *

Neem plaats in de Virtual Reality Flightsimulator van NORISK, zet de Oculus Rift op en neem de stick ter hand. De Flightsimulator is een spectaculaire vliegsimulatie met de Oculus Rift bril.

DEEP // Monobanda PLAY & Owen Harris *

DEEP is een meditatieve game die je bestuurt met je ademhaling. Zweef door een mysterieuze VR diepzeewereld door diep vanuit je middenrif te ademen.

Audi A4 Experience // VIEMR *

Audi A4 experience waarin gevoel en beleving centraal staan. Vier VR experiences; Rollercoaster(engine), DanceValley2015(Sound), Fireflies(Lights) en Ski(Navigation).

Der Grosse Gottlieb // The Shoebox Diorama

Der Grosse Gottlieb is een virtuele diorama (kijkdoos) dat het verhaal vertelt van de acrobaat Gottlieb die een toren bouwde om de sterren te bereiken.

Virtual Reality Data-Gloves // Manus VR *

Manus logoDe Manus VR glove is de eerste consumenten data-handschoen speciaal ontworpen voor Virtual Reality. Het volgt handbewegingen door middel van high-tech sensoren, wat de gamers een no strings attached experience biedt. Manus Machina timmert al een flinke tijd aan de weg met zijn VR-handschoenen, maar is allang niet meer de enige die na de golf in de negentiger jaren zich op “manual input devices” heeft gestort.

A Breathtaking Journey // TU/e – HvA *

A Breathtaking Journey geeA Breath Taking Journeyft je een idee van hoe ernstig de vluchtelingencrisis is door je met een VR-bril inclusief luchtmasker in de schoenen te zetten van een vluchteling die zijn door oorlogsmisdaden verscheurd thuisland moet ontvluchten. Cas Ketel, die deze “experience” samen met Martijn Kors van de TU Eindhoven heeft ontwikkeld, is erbij in Groningen. Hij kan je precies vertellen hoe deze toepassing voor Amnesty International tot stand is gekomen.

Virtual Reality Bios

Natuurlijk is er ook nu weer een VR Bios met allerlei verschillende clips, films en games. Speciaal voor deze 2e editie van Playground is een extra programma samengesteld met korte VR documentaires over actuele gebeurtenissen in de wereld. Door virtual reality sta je midden in het verhaal. Een intense ervaring!

Commentaar op dit bericht is uitgeschakeld

LAATSTE NIEUWS

UITSPRAAK OVER VR

"To begin with, Virtual Reality is a part of computer science and it represents a new approach to computer science. Instead of treating the computer as a box that's out there that is supposed to accomplish something, you put a human being in the center and say, "Let's look at the human being closely. Let's see how people perceive the world or how they act. Let's design a computer to fit very closely around them, like a glove, you might say. Let's match up the technology to exactly what people are good at.""
Jaron Lanier, 1992