Virtual Reality Café Amsterdam 12+13 april in nieuwe locatie

Datum: 11 april 2016 Geschreven door: admin vr.nl In: Cinematic VR, trendwatching, VR in NL (en omstreken), VR Meet-ups, VR Nieuws

Hetzelfde concept op een nieuwe locatie: beleef virtual reality met elkaar in de setting van een café, praat erover, wissel je ervaringen en inzichten uit. Het kan weer in Amsterdam, want het Virtual Reality Café opent daar zijn deuren op 12 en 13 april. Dit keer in de voorzaal van Café Restaurant “Hofje van Wijs”, op de Zeedijk.Je moet er nog steeds “de wallen” voor bezoeken, want de nieuwe locatie is maar een paar honderd meter verwijderd van de oude, Yokiyo, het bekende Koreaanse restaurant op de Oudezijds Voorburgwal. Volgens initiatiefnemer Jeff Shaw, biedt het nieuwe onderdak een betere inloop en zichtbaarheid. Ooit begonnen als theehandel “Wijs en zonen” kun je nu, behalve voor de nog steeds vermaarde thee en koffie ook voor een biertje, lunch of avondmaal terecht in Het Hofje van Wijs. En [tweet]nu dus ook voor een heerlijke portie virtual reality![/tweet] Jeff toonde ons zaterdag de zaal aan de voorkant, met groot venster direct aan de Zeedijk, toen we hem in Amsterdam bezochten.

All the VR fun you want for a few bucks!

Op dinsdag 12 april betaal je €10 om in principe een half uurtje VR te beleven. Op woensdag de 13e zijn er tijdsloten van een uur, waar je per stuk €17 voor betaalt. Het wordt sterk aanbevolen om van te voren tickets te bestellen op de website van het VR-Café. Naast de bekende Gear VR en Oculus Rift kun je ook nu weer andere virtual reality hardware verwachten om uit te proberen.

De VR Cinema van Samhoud Media is ook vlakbij

Op de Oosterdokkade, op ongeveer dezelfde afstand van het Centraal Station in Amsterdam, vind je de Virtual Reality Cinema van Samhoud Media. Pal naast het kantoor van Vodafone gelegen, in een wat hippere omgeving dan het “red light district”, die tegenwoordig ook druk door toeristen wordt bezocht. Ook hier gaat het om een ruimte direct aan de voorgevel gelegen, maar half verduisterd. Dus van buitenaf is nauwelijks te zien dat er binnen wel 50 draaistoelen met ieder een Gear VR plus (Sennheiser=kwaliteits) koptelefoon op de leuning klaarstaan om een half uurtje 360-graden in 360 graden video’s  te rond te kijken. VR Cinema flyerEr zijn meerdere compilaties klaargezet, zoals “kids” en Engels ondertiteld of niet. Dat laatste geldt vooral voor de eerste eigen productie van Samhoud Media, een in 360-graden opgenomen korte speelfilm met de titel “In Your Face”. We hebben er indirect al naar verwezen in het bericht over de 360 graden film / Cinematic-VR workshop, onlangs, waar naar de berichtgeving door de NOS over deze filmproductie werd verwezen. Into Your Face is een vermakelijke confrontatie met zowel 360 graden video als de huidige vluchtelingen problematiek, waar je opeens letterlijk midden in zit! De overige video’s en demo’s die worden vertoond zijn ook vermakelijk en vrijwel allemaal wel op YouTube of Vimeo te vinden. Maar voor €12,50 een met zorg geselecteerd half uurtje op een Gear VR is natuurlijk goed te doen. En als eerste kennismaking met Cinematic VR (of hoe dat zal gaan worden) in een moderne en professionele ambiance, helemaal geen slechte deal.

Concept slaat aan: straks een VR bioscoop-keten?

Samhoud Media heeft ook al een VR-Cinema gevestigd in Berlijn sinds 8 april en binnenkort (ik denk deze week nog) wordt er ook een VR-Cinema in Londen geopend. Tijdelijk is er op 14 en 19 april een Popup VR Cinema op het Mediapark in Hilversum.

 

Commentaar op dit bericht is uitgeschakeld

Reactie op “Virtual Reality Café Amsterdam 12+13 april in nieuwe locatie

LAATSTE NIEUWS

UITSPRAAK OVER VR

"To begin with, Virtual Reality is a part of computer science and it represents a new approach to computer science. Instead of treating the computer as a box that's out there that is supposed to accomplish something, you put a human being in the center and say, "Let's look at the human being closely. Let's see how people perceive the world or how they act. Let's design a computer to fit very closely around them, like a glove, you might say. Let's match up the technology to exactly what people are good at.""
Jaron Lanier, 1992