Virtual Reality Café #2 – 26+27 januari

Datum: 18 januari 2016 Geschreven door: admin vr.nl In: trendwatching, VR Meet-ups, VR Nieuws

16 december vorig jaar opende het eerste VR-café ter wereld zijn deuren in Amsterdam. Het resultaat was een gezellige, meestal stampvolle, barruimte in het souterrain van Koreaans restaurant Yokiyo op de Oudezijds Voorburgwal, midden in wat er nog over is van het red-light district in onze hoofdstad. Kijk hieronder naar de impressie van vlogger Gijs Molsbergen:

Grootse, zelfs internationale plannen

Tim Nijland, early vr-adopter en de drijfveer achter vr-expert, helpt samen  met anderen uit de vr-community Jeff Shaw, de bedenker en initiator van het virtual reality café, met de realisatie van het concept in de werkelijkheid, zoals we vorige keer ook hebben bericht. Je hoort in de video over de opening dat dit nog maar het begin is en dat de plannen voor de toekomst zelfs internationaal zijn.

Het is opvallend dat ook na de succesvolle opening de prijzen niet zijn verhoogd en je kunt nu voor €10 zelfs onbeperkt van virtual reality genieten op de Samsung Gear VR. Of er nog tickets beschikbaar zijn voor 26 & 27 januari als je dit leest weet ik niet, bij het schrijven waren er nog maar een paar beschikbaar op beide dagen. Het is dus maar de vraag hoelang het duurt voordat er een grotere en permanent beschikbare ruimte wordt gevonden voor het virtual reality café en wanneer de eerste buiten Amsterdam (en buiten de Randstad of zelfs Nederland?) haar deuren opent.

Het was gezellig en erg leuk om mee te maken, zowel de vr-experiences, de deelnemers en de sfeer en we hopen dat de 2e editie even succesvol is. Zonder te worden aangestoten viel niet mee, maar onderstaande opname met Cardboard Camera geeft je een overzicht van de achterste ruimte op de 16e (in 360 graden):

IMG_20151216_213827.vr

[tweet]Het VR-café. Ben jij er al geweest of ga je het straks een keer proberen?[/tweet] Laat even hieronder even weten wat je ervan vond!

Commentaar op dit bericht is uitgeschakeld

LAATSTE NIEUWS

UITSPRAAK OVER VR

"To begin with, Virtual Reality is a part of computer science and it represents a new approach to computer science. Instead of treating the computer as a box that's out there that is supposed to accomplish something, you put a human being in the center and say, "Let's look at the human being closely. Let's see how people perceive the world or how they act. Let's design a computer to fit very closely around them, like a glove, you might say. Let's match up the technology to exactly what people are good at.""
Jaron Lanier, 1992