Totem door True Player Gear neemt het op tegen Oculus Rift

Datum: 31 maart 2014 Geschreven door: externe bloggers In: gear, VR Nieuws

Het beste moment om te laten zien wat je al 9 jaar aan het ontwikkelen bent is wanneer je voornaamste concurrent een golf van kritiek over zich heen krijgt door een miljardenovername. Dit is wat het Canadese True Player Gear deze week heeft gedaan. Nadat het nieuws over de overname van Oculus VR door Facebook naar buiten kwam, vond deze ontwikkelaar het tijd om hun stilte te verbreken.

True Player Gear was eigenlijk van plan om hun headset nog langer geheim te houden, maar heeft toch besloten om met een product aankondiging te komen. Totem is de naam van hun Virtual Reality headset. Ze hebben al 5 prototype versies gemaakt. Deze zomer zijn ze naar verwachting klaar voor een Kickstarter, waarna ze een consumentenversie in de markt willen zetten.

True-Player-Gear-An-Alternative-Oculus-Rift-Sell-Outs-feature-600x300

Volgens True Player Gear heeft de Totem veel voordelen in vergelijking met de Oculus Rift. Waar Oculus zich vooral richt op de software kant, zeggen de mannen van de Totem meer te investeren in de hardware kant. Dit zal ervoor zorgen dat de Totem ook met oudere computers te gebruiken is, doordat deze VR-bril een deel van de rekenkracht overneemt.

Daarnaast moeten consolegamers deze VR headset ook in de gaten houden. Naast de PC, worden ook de Xbox 360, Xbox One, Playstation 3 en Playstation 4 ondersteund. Verder zijn de specificaties vergelijkbaar met de Oculus Rift en wordt er verwacht dat de Totem voor een vergelijkbare prijs zal worden aangeboden.

Het zal interessant zijn om te zien of de early supporters van de Oculus Rift zullen overstappen naar de Totem. Het Kickstarter evenement in deze zomer zal hier een goede indicator voor zijn. TPG is al in gesprek met venture capitalists (grote investeerders) dus ze verwachten genoeg geld op te halen. Ook beloven ze binnen een paar dagen met meer informatie te komen voor fans van Virtual Reality headsets. Nog heel even geduld dus.

Source: VRglasses.NL

Commentaar op dit bericht is uitgeschakeld

LAATSTE NIEUWS

UITSPRAAK OVER VR

"To begin with, Virtual Reality is a part of computer science and it represents a new approach to computer science. Instead of treating the computer as a box that's out there that is supposed to accomplish something, you put a human being in the center and say, "Let's look at the human being closely. Let's see how people perceive the world or how they act. Let's design a computer to fit very closely around them, like a glove, you might say. Let's match up the technology to exactly what people are good at.""
Jaron Lanier, 1992