The VR Room: gezellig VR-uitje in Utrecht

Datum: 27 juni 2016 Geschreven door: admin vr.nl In: 3D content, gear, trendwatching, VR in NL (en omstreken), VR Nieuws

Ook de die-hards die al tijden VR-meetups bezoeken of zich zelfs “rifter” noemen, kunnen er gezellig met vrienden terecht, dit “[tweet]eerste virtuele pretpark van Nederland, The VR Room[/tweet]”.  Eigenaar en oprichter Wouter van den Bijgaard maakt er op zich geen geheim van dat hij zich vooral op de doelgroep richt die voor het eerst kennis wil maken met virtual reality, en wil daar een uniek concept voor neerzetten.

Een paar weken geleden kwamen we hem nog tegen in Utrecht op Campus Party: hij kwam geheel belangeloos een Leap Motion controller brengen voor de VR-hackathon om daar te gebruiken. Die zaterdag stond hij met zijn bedrijf in de Jaarbeurs VR-experiences op de toen net verschenen Oculus Rift “CV1” te tonen. Daarna is het opeens hard gegaan en nu opent hij in Utrecht de eerste VR Room. Duidelijk met de bedoeling om dit concept ook in andere plaatsen uit te rollen, als het aanslaat.

Concept: eerst VR-training op telefoon, dan Rift+Leap Motion

The VR Room” richt zich vooral op vriendengroepen die iets nieuws willen proberen: virtual reality. Dus eerst maar eens rondkijken in 360 graden en lekker schrikken hoort erbij Je vrienden kunnen intussen meekijken op grote schermen met wat je beleeft. Het is ook zonde om 360-graden video op een Oculus Rift te gaan bekijken, dat kun je net zo goed op een mobiele telefoon, volgens Wouter. Maar wanneer je dat dan hebt beleefd (en overleefd), dan kun je in één of meerdere sessies van 10 minuten interactieve VR beleven op het laatste model van de Oculus Rift met een Leap Motion controller.

De Leap Motion maakt de ervaring compleet. Deze sensors laten je handen, die je met de bril op kunt zien, jouw controller zijn. Alle zintuigen doen mee in deze unieke ervaring.“, vermeldt het persbericht. Dat kunnen meekijken door je vrienden en je handen als controller gebruiken maken VR een extra leuke belevenis, daar zijn we van overtuigd. Zeker vergeleken met de toch wat eenzame beleving in zo’n “VR-bioscoop”.

En ook dat je eerst eens een Oculus Rift kunt proberen is al een goede zaak, natuurlijk, als je overweegt er eentje aan te schaffen. Daarbij gelijk ervaren dat je gewoon je handen kunt gebruiken voor interactie in de virtuele wereld en geen “legacy game controllers” nodig hebt in VR, is een stap in de goede richting, om nieuwkomers kennis te laten maken met het verschijnsel. De XBox gamecontroller die Oculus zelf mee levert is de zoveelste misser van deze Facebook dochter, maar wellicht verklaarbaar door de focus op gamen die er vooral in het begin er zo duidelijk aanwezig was. Het zal niet zo heel lang meer lang duren voordat je ook kunt voelen (haptic feedback), wanneer je je handen gebruikt als controller, dan beleef je het nog echter. Hé, dat hadden ze bij Nintendo lang geleden toch ook al bedacht, een rumble pak?

Ook HTC Vive en Playstation VR?

We verwachten dat de VR Room ook snel HTC Vive en vanaf oktober natuurlijk Playstations VR van Sony zal hebben! Vooral door Sony zijn al een paar multiplayer VR-belevenissen voor de Playstation aangekondigd. En ook hiervoor zal grote belangstelling ontstaan, bij  mensen die virtual reality op de Playstation eerst willen uitproberen, voordat ze hem eventueel zelf gaan aanschaffen voor vier tot 600 euro.

Totdat VR in iedere huiskamer aanwezig is, zullen lasergames en indoor paintball nu vervangen worden door VR-gaming hallen en VR-pretparken, zoals we op deze website al eerder over schreven! Je kunt vanaf €19 per persoon terecht en krijgt dan 30 minuten VR-ervaring, inclusief “mugshot” als souvenir. Het duurste arrangement kost €59, duurt 75 minuten en is inclusief drankjes en 50% korting op een “mugmovie” van je bezoek, een add-on die normaal €9 kost. Je kunt HIER je tijdslot reserveren.

Update 29/6: We hebben zojuist ook een videotrailer op YouTube gevonden:

Commentaar op dit bericht is uitgeschakeld

LAATSTE NIEUWS

UITSPRAAK OVER VR

"To begin with, Virtual Reality is a part of computer science and it represents a new approach to computer science. Instead of treating the computer as a box that's out there that is supposed to accomplish something, you put a human being in the center and say, "Let's look at the human being closely. Let's see how people perceive the world or how they act. Let's design a computer to fit very closely around them, like a glove, you might say. Let's match up the technology to exactly what people are good at.""
Jaron Lanier, 1992