Startersprijs Midden-Twente voor VR-bedrijf Smart2IT

Datum: 11 november 2015 Geschreven door: admin vr.nl In: diversen, VR in NL (en omstreken), VR Nieuws

Smart2IT, van de zomer nog sponsor van de VR-Meetup van VRNL in het VR-Lab van Universiteit Twente en op deze website ook al in het nieuws geweest door het recent gelanceerde DHZ-platform Smart2VR, is 10 november winnaar geworden van de Startersprijs Midden Twente 2015. Naast een wisselbeeldje en een bedrag van €3000, levert het dit bedrijf natuurlijk vooral  eer en bekendheid op. De 4 overige genomineerde bedrijven, zie afbeelding hieronder, gingen ook met veel lof en een bedrag van €1000 naar huis. Maar dat Smart2IT heeft gewonnen is niet alleen voor dit bedrijf een goede zaak: ook voor het begrip Virtual Reality, als gezonde en vooruitstrevende bedrijfsactiviteit.alle genomineerde bedrijven voor de prijs van het ROZ

In juni vertelde Gaston op de UT al tot enige verbazing van andere starters in de VR-branche, dat Smart2IT sinds 2014 was uitgegroeid tot 10 man en vanaf het begin alleen bezig is geweest met virtual reality producten. Ze begonnen met apps voor de vastgoedsector en gingen er cardboards bij leveren. Nu levert het bedrijf dus ook een abonnement op een cloudomgeving waarin je zelf VR-apps kunt maken, zonder dat je hoeft te kunnen programmeren. De jury was erg onder de indruk van dit innovatieve en veelzijdige product, zo bleek bij de uitreiking. “De toepassingsmogelijkheden zijn bijna oneindig!”, volgens de enigszins overdonderde jury. Vergeet niet dat ze daar in Twente behoorlijk nuchter zijn, dus elders zou “deze ideale match van technisch vernuft en commercieel invoelingsvermogen” waarschijnlijk als “de revolutie van dit moment” of iets dergelijks zijn neergezet!

Kortom: een mooie prestatie en zeker regionaal een prachtig signaal dat je met VR als bedrijfsactiviteit als voorbeeld voor andere bedrijven gezien wordt. De prijs wordt namelijk georganiseerd door de adviesorganisatie in Twente en de Achterhoek voor bevordering van het ondernemerschap, de Regionale Organisatie Zelfstandigen, kortweg ROZ.

Commentaar op dit bericht is uitgeschakeld

LAATSTE NIEUWS

UITSPRAAK OVER VR

"To begin with, Virtual Reality is a part of computer science and it represents a new approach to computer science. Instead of treating the computer as a box that's out there that is supposed to accomplish something, you put a human being in the center and say, "Let's look at the human being closely. Let's see how people perceive the world or how they act. Let's design a computer to fit very closely around them, like a glove, you might say. Let's match up the technology to exactly what people are good at.""
Jaron Lanier, 1992