Sony Project Morpheus is dood, leve PlayStation VR

Datum: 15 september 2015 Geschreven door: admin vr.nl In: gear, VR Nieuws

Al vanaf januari 2015 glijdt er op de homepage van vr.nl een vr-headset langs, waar na een tijdje de tekst “PlayStation 4” naast kwam te staan. Project Morpheus was tot nu toe de naam van de de virtual reality headset waar Sony in 2014 al meer dan 6 jaar aan bleek te werken, toen Facebook Oculus kocht en de VR opeens weer een hype werd. Op deze website is er aardig wat aandacht aan besteed, niet alleen omdat Sony “de hotte game console” van dit moment is. Als Sony het dit keer goed aanpakt, en daar lijkt het wat betreft eerst goede software ter beschikking hebben nu wel op en ze kunnen gebruik maken van de toenemende belangstelling voor VR, dan kan de PlayStation.VR wel eens de doorbraak van virtual reality bij het grote publiek veroorzaken. Gewoon omdat het er is, niet zo heel duur is, wel anders en leuk om zo nu en dan te doen, in het begin.

Tijdens de IFA 2015 in Berlijn presenteerde Sony zijn Project Morpheus ook uitgebreid en dat werd gezien als signaal dat virtual reality niet meer als een klein ontwikkelproject met misschien enige potentie binnen Sony wordt gezien, maar breed binnen de organisatie als de toekomst voor gamen en waarschijnlijk nog veel meer toepassingen wordt gepositioneerd.

Nieuwe naam

Vandaag, op 15 september, maakte Sony op persconferentie tijden een Japanse PlayStation-ontwikkelaars bijeenkomst bekend dat de naam van het “product” nu officieel “PlayStation VR” is geworden.

Ook op de Nederlandse website van Sony is tegenwoordig veel informatie over de toekomstige VR-HMD van Sony en “Nieuws uit de PlayStation-wereld” over het nieuwe product te vinden. Hier werd al een beetje vooruit gelopen op de naamswijziging en wordt Project Morpheus VR genoemd, maar dat zal nu snel aangepast worden naar PlayStation VR.

Niet alleen de buitenwereld, maar ook de PlayStation community wordt nu actief door Sony opgeroepen om kennis te maken met Virtual Reality. [tweet]Je moet het meegemaakt hebben, nee “beleefd” hebben, PlayStation.VR! [/tweet]Op onderstaande video zie je de voorbeelden die tijdens de officiële aankondiging van PlayStation VR werden getoond.

Commentaar op dit bericht is uitgeschakeld

LAATSTE NIEUWS

UITSPRAAK OVER VR

"To begin with, Virtual Reality is a part of computer science and it represents a new approach to computer science. Instead of treating the computer as a box that's out there that is supposed to accomplish something, you put a human being in the center and say, "Let's look at the human being closely. Let's see how people perceive the world or how they act. Let's design a computer to fit very closely around them, like a glove, you might say. Let's match up the technology to exactly what people are good at.""
Jaron Lanier, 1992