Smart2VR: zelf Cardboard VR-apps maken

Datum: 29 augustus 2015 Geschreven door: admin vr.nl In: 3D content, VR in NL (en omstreken), VR Nieuws

Smart2IT, een virtual reality startup in Hengelo, heeft het doe-het-zelf cloudplatform Smart2VR gelanceerd waarmee iedereen Cardboard VR-apps voor Android en iPhone-iOS kan maken. In een paar eenvoudige stappen maak je een account aan, upload je 360-graden content (binnenkort ook video!) en natuurlijk je eigen kleuren+logo en zet je een VR-app in elkaar. Deze kan vervolgens naar de Google Play Store en Apple App Store worden geupload en iedereen kan jouw eigen VR-app (na goedkeuring) downloaden en gaan gebruiken. [tweet]VR als marketing tool, nu ook bereikbaar voor het MKB![/tweet] Vervolgens wordt je app automatisch gesynchroniseerd als je nieuwe content ervoor upload.

Andere benadering dan Funda

Smart2IT is begonnen met visualisaties voor de onroerend goed markt. De benadering van deze markt door Smart2IT is altijd al heel anders geweest dan die van Funda, een van de branche-organisaties voor makelaars, die in april uitkwam met “virtueel bezichtigen met Oculus Rift“. Hierbij moet je naar een makelaarskantoor om met een Oculus Rift (developers edition, nog eventjes!) naar 360-graden content te gaan kijken. Leuk om een bepaalde categorie klanten naar je kantoor te lokken, wellicht. Maar waarom zo omslachtig, als je voor een paar euro een cardboard met je eigen logo aan de potentiële koper kunt geven (of verkopen, kost zo’n beetje hetzelfde als naar een een makelaarskantoor te rijden) en hij of zij met zijn eigen smartphone ook zelf kan rondkijken? Dit meer op de Google benadering gebaseerde concept is nu uitgebreid met een cloudplatform waarmee je zonder veel technische kennis zelf VR-apps kunt ontwikkelen en publiceren.Smart2VR logo

Laagdrempelig B2B-concept voor VR

Het concept is niet bedoeld voor de particuliere markt en ook niet voor grote partijen als Funda die een duur bureau kunnen inhuren of zelf ontwikkelaars in dienst gaan nemen. Maar voor kleinere bedrijven is dit een prima manier om van de mogelijkheden die virtual reality nu al bied, gebruik te gaan maken. De prijzen per applicatie variëren momenteel van €75 tot 250 per maand. Natuurlijk kunnen er ook nog steeds cardboards met of zonder eigen logo worden besteld. De cardboards zijn tegenwoordig leverbaar in 5 kleuren, zowel voor versie 1 als 2.

Binnenkort ook voor Gear VR

Voor Virtual Reality zonder snoeren of een zware PC hoef je tegenwoordig niet meer alleen naar cardboards en afgeleide headsets te kijken. De Samsung Gear VR van €199 wordt ook al gratis bij de Galaxy 6 weggegeven. Smart2IT toont in haar instructievideo’s deze HMD en navraag leert dat ook het Milk VR platform van Samsung binnenkort ondersteund zal worden.

Samsung VR

Commentaar op dit bericht is uitgeschakeld

LAATSTE NIEUWS

UITSPRAAK OVER VR

"To begin with, Virtual Reality is a part of computer science and it represents a new approach to computer science. Instead of treating the computer as a box that's out there that is supposed to accomplish something, you put a human being in the center and say, "Let's look at the human being closely. Let's see how people perceive the world or how they act. Let's design a computer to fit very closely around them, like a glove, you might say. Let's match up the technology to exactly what people are good at.""
Jaron Lanier, 1992