Samsung Gear VR in Nederland ! (update: Preorder nu)

Datum: 11 december 2014 Geschreven door: admin vr.nl In: gear, VR Nieuws

Een mooi cadeau in de post vandaag!

Trots kunnen we melden dat we bij Smart2IT als eerste in Nederland de officiele Samsung Gear VR Innovator Edition headset hebben mogen ontvangen. Maandag 8 december is Samsung de verkoop van de Gear VR Innovator Edition gestart in de Verenigde Staten. Het is ons gelukt er enkele op de kop te tikken.

We zijn hier ontzettend blij mee. De Gear VR is namelijk niet zomaar een Virtual Reality headset. Het is het meest geavanceerde VR-apparaat ter wereld met de beste beleving in mobile VR. Het product zet vandaag de standaard voor de Virtual Reality van morgen. Samsung heeft, samen met de specialisten van Oculus, een zeer geloofwaardig product neergezet. Een product dat naar onze verwachting gaat zorgen voor de grote doorbraak van Virtual Reality in 2015.

In september heb ik op de IFA beurs in Berlijn voor het eerst de Samsung Gear VR headset kunnen proberen. De Gear VR heeft zelf geen display. Hij werkt in combinatie met de Samsung Galaxy Note 4 smartphone, die je in de headset schuift. Dankzij de ultrahoge beeldkwaliteit van de telefoon is de beleving van je virtuele omgeving werkelijk prachtig.

Ook vandaag was de WOW!-faktor weer helemaal aanwezig. De Samsung Gear VR Introduction heeft me in een half uurtje virtueel naar enkele prachtige plekken op aarde gebracht. Ik heb, hangend aan een helikopter, over schitterende landschappen in IJsland gevlogen. Ik heb thee gedronken met een Mongolische familie in hun toendratent. En ik heb een optreden van Cirque du Soleil van dichtbij meegemaakt, namelijk: midden op het podium!

b2ap3_thumbnail_Gear-VR-in-Nederland-2b.jpg

 

Maar we gaan nu weer hard aan het werk. Bij Smart2IT bouwen we VR software. Wij maken virtuele belevingen mogelijk. Naast de bestaande VR headsets, zoals de kartonnen Cardboard VR brillen, gaan we ons vanaf vandaag ook richten op de Samsung Gear VR, om u de best mogelijke VR beleving te kunnen bieden. Wij zullen er klaar voor zijn als Samsung de verkoop van de Gear VR gaat starten in Nederland. De verwachting is 1e kwartaal 2015. Wij houden u hier op de hoogte!

Wilt u nu al de Samsung Gear VR zelf eens ervaren? Neem dan gerust contact met ons op voor een afspraak.

UPDATE 15-12-2014: De Samsung Gear VR is vanaf 29 januari 2015 leverbaar in Nederland. Pre-order nu bij de Samsung shop.
Source: Smart2IT Blog

Commentaar op dit bericht is uitgeschakeld

LAATSTE NIEUWS

UITSPRAAK OVER VR

"To begin with, Virtual Reality is a part of computer science and it represents a new approach to computer science. Instead of treating the computer as a box that's out there that is supposed to accomplish something, you put a human being in the center and say, "Let's look at the human being closely. Let's see how people perceive the world or how they act. Let's design a computer to fit very closely around them, like a glove, you might say. Let's match up the technology to exactly what people are good at.""
Jaron Lanier, 1992