Première VR-Café in Amsterdam snel uitverkocht

Datum: 12 december 2015 Geschreven door: admin vr.nl In: 3D content, Cinematic VR, diversen, trendwatching, VR in het onderwijs, VR in NL (en omstreken), vr-fotografie

Jeff Shaw, een software ontwikkelaar met 20 jaar Virtual Reality ervaring  en ook een paar aanverwante hardware patenten op zijn naam, heeft na de winterslaap van VR alweer een paar succesvolle projecten met Virtual Reality achter de rug. Hij liep ook al een hele tijd rond met plannen voor een Virtual Reality Café en is recent gaan samenwerken met Tim Nijland, drijfveer achter vr-expert.nl om het concept nog dit jaar te realiseren. Naast het toegankelijk maken van VR voor het grote publiek willen de initiatiefnemers een ontmoetingsplek creëren voor ontwikkelaars, ondernemers en eindgebruikers die al met deze technologie werken of dit willen gaan doen. Naast lokale vr-enthousiastelingen wil het café zich ook gaan richten op de miljoenen toeristen die jaarlijks een bezoek brengen aan de hoofdstad.

another VR cocktail, Sir?

[tweet]16 januari 2016 wereldprimeur VR-café[/tweet]

Binnen een paar uur nadat de eerste entree-kaarten voor de opening online besteld konden worden en nog voordat het persbericht goed en wel de deur uit was, waren alle kaarten al uitverkocht! De organisatie overweegt nu om de openingstijden te verlengen om op de eerste dag een beetje beter aan de vraag te kunnen voldoen. Ook met het verkrijgen van de beste content die aan de gasten zal worden aangeboden is men nog druk bezig en we verwachten hierin zowel kwalitatief en kwantitatief snel grote sprongen. Het gaat immers hard met Virtual Reality, en dankzij dit initiatief in Nederland meteen weer een stuk sneller! Volg hier op VR.NL de ontwikkelingen en [tweet]ga in de kerstvakantie zelf ook even VRorrelen[/tweet] bij de nieuwste aanwinst op Virtual Reality gebied in Amsterdam: het Virtual Reality Café!

Commentaar op dit bericht is uitgeschakeld

LAATSTE NIEUWS

UITSPRAAK OVER VR

"To begin with, Virtual Reality is a part of computer science and it represents a new approach to computer science. Instead of treating the computer as a box that's out there that is supposed to accomplish something, you put a human being in the center and say, "Let's look at the human being closely. Let's see how people perceive the world or how they act. Let's design a computer to fit very closely around them, like a glove, you might say. Let's match up the technology to exactly what people are good at.""
Jaron Lanier, 1992