open huis VRBase Amsterdam 3 juli

Datum: 6 juni 2016 Geschreven door: admin vr.nl In: VR in NL (en omstreken)

In Nijmegen broeit een VR-proeftuin en in Brainport (regio Eindhoven) zijn ze niet alleen alweer druk bezig met de Dutch Design Week eind oktober en de Virtual Revolution beurs+conferentie in maart volgend jaar. Een heus VR-democentrum wordt aan gedacht in de 040-regio.  Bright Day 2016, waar je de toekomst zou moeten kunnen testen, en dus met weer meer VR, vindt dit jaar in Utrecht plaats op 5 en 6 november. Hier kun je dan ook nog een keer “het beste van de Dutch Design Week” zien, volgens de blog van de hoofdredacteur van Bright. We hebben intussen begrepen dat Bright Day zaterdag en zondag in Utrecht zal plaatsvinden. Helaas niet meer gratis te bezoeken dit jaar: 17,50 euro voor een dagkaart, maar dan krijg je ook wel wat meer te zien dan alleen virtual reality.

leeft VR dan nog wel in Amsterdam?

Je zou het je bijna gaan afvragen, als je bovenstaande opsomming leest, of virtual reality nog wel hot is in de hoofdstad. Maar niets is minder waar: er verscheen laatst nog een ronkend artikel in VentureBeat waarin ook uitgebreid aandacht werd besteed aan het nieuwe project van Daan Kip, VRBase. Dit is een verzamel+samenwerk plek voor virtual reality start-ups en er zijn er nu al een stel neergestreken, zoals PurplePill VR en LAB4242.

Ook IJsfontein, dat zich natuurlijk al een tijdje ook met virtual reality bezig houdt, bijvoorbeeld met de attractie van een virtual reality parachutesprong in het Waterlinie Museum, is net zoals VRBase gevestigd op het Marineterrein in Amsterdam. Dit is een voormalige kazerne, waar dit jaar ook veel bijeenkomsten in het kader van het Nederlandse voorzitterschap van de Europese Unie worden gehouden. Sinds 2015 komen er steeds meer gebouwen vrij waar Defensie zich uit heeft teruggetrokken en nu wordt er voor het eerst door de ontwikkelmaatschappij die de nieuwe bestemming realiseert en de eerste huurders samen een open dag georganiseerd. VRBase is te vinden in het Poortgebouw (003) en de Logschool (024) op het Marineterrein.

3 juli open dag Marineterrein mét VR-demo’s!

Na de succesvolle demodagen in Utrecht tijdens Campus Party, 26-28 mei, waar je onder andere de HoloLens zelf kon uitproberen, nu dus weer een gelegenheid om elkaar en het publiek te tonen wat je hebt gemaakt of wil laten zien op VR-gebied! Neem contact op met daan@dutchvrdays.nl om een demo-plek te reserveren. Zojuist nog even gecheckt: ook hier is meer dan genoeg ruimte beschikbaar! Kom je ook? Er is die dag veel meer te doen op het terrein: van workshops vlieger maken en Chi Kung tot zwemwedstijden, kunstwerk tewaterlating en muziek. Het complete programma van de open dag op 3 juli kun je HIER downloaden.

 

Commentaar op dit bericht is uitgeschakeld

LAATSTE NIEUWS

UITSPRAAK OVER VR

"To begin with, Virtual Reality is a part of computer science and it represents a new approach to computer science. Instead of treating the computer as a box that's out there that is supposed to accomplish something, you put a human being in the center and say, "Let's look at the human being closely. Let's see how people perceive the world or how they act. Let's design a computer to fit very closely around them, like a glove, you might say. Let's match up the technology to exactly what people are good at.""
Jaron Lanier, 1992