Microsoft presenteert HoloLens

Datum: 22 januari 2015 Geschreven door: admin vr.nl In: 3D content, gear, VR Nieuws

Het was een grote verrassing en overschaduwde de aankondiging dat Windows 10 als gratis update beschikbaar komt: Een platform met 3D-bril waarmee je interactief met hologram-projecties in je beeld van de werkelijkheid kunt werken. Er is met meer dan duizend mensen van Microsoft  in het geheim aan gewerkt de afgelopen jaren.

http://youtu.be/aAKfdeOX3-o

Deze Augmented Reality toepassing lijkt erg op de Magic Leap, waar onder aanvoering van Google onlangs nog 542 miljoen dollar in is geïnvesteerd. Magic Leap projecteert “lichtvelden” direct op het oog, maar kan nog geen werkend product laten zien. Wat er openbaar bekend is, gaat het om grote desktop apparatuur. Microsoft verbaasde dan ook vooral door het tonen van een geavanceerd systeem met diverse sensoren in een zeer compacte bril  met een al zeer feature-rijk platform.  De vergevorderde staat van ontwikkeling (,als de demo niet nep was) en de aankondiging dat het product “in het timeframe van Windows 10” uitkomt, doet zelfs vermoeden dat je de HoloLens al dit jaar kunt kopen, volgens sommige commentaren.

Update 25 januari: een samenvatting van de eerste ervaringen  met de HoloLens door de Amerikaanse pers is op nu.nl verschenen.

holoLens in actie

Gisteren nog noemde Arthur van Hooff, CTO van Jaunt VR, de “3D bril” van Microsoft een belangrijke stap in het groeiende besef dat het dit keer menens is met de doorbraak van 3D technologie. Dat nu ook Microsoft, na bijvoorbeeld Sony met project Morpheus, al jaren lang bezig blijkt met VR/AR producten voor de massa te ontwikkelen wil nog niet alles zeggen. Maar Microsoft legde zelf ook al de koppeling bij de presentatie met het 3D ecosysteem dat zich ontwikkelt, door de koppeling met de 3D-printers te leggen.

Kortom: een zeer[tweet] belangrijk signaal en grote stap van Microsoft![/tweet]

Commentaar op dit bericht is uitgeschakeld

LAATSTE NIEUWS

UITSPRAAK OVER VR

"To begin with, Virtual Reality is a part of computer science and it represents a new approach to computer science. Instead of treating the computer as a box that's out there that is supposed to accomplish something, you put a human being in the center and say, "Let's look at the human being closely. Let's see how people perceive the world or how they act. Let's design a computer to fit very closely around them, like a glove, you might say. Let's match up the technology to exactly what people are good at.""
Jaron Lanier, 1992