VR hackathon 26 tot 28 mei

Datum: 21 april 2016 Geschreven door: admin vr.nl In: 3D content, diversen, VR Meet-ups, VR Nieuws

Hij staat al een tijdje aangekondigd op de VRNL en EUVR meetup pagina’s, maar sinds kort kunnen deelnemers zich ook daadwerkelijk aanmelden op vrhackathon.com voor de 2e Europese virtual reality hackathon. Deze editie vindt plaats tijdens Campus Party in Utrecht, eind mei. Campus Party is het grootste technologie festival in de wereld waar al meer dan 400.000 mensen aan hebben deelgenomen, sinds de start als LAN-party, 17 jaar geleden. In de Jaarbeurs Utrecht vindt de vierde Europese editie plaats: een 5-daags festival voor 5000 deelnemrs en meer dan 10.000 man/vrouw publiek, met sprekers, workshops, debatten, maar vooral ook: zelf dingen bedenken en maken in de vorm van challenges. Een van die challenges op #CPEU4 is  een VR-hackathon voor maximaal 200 deelnemers.

“Build the future of VR” op 26-28 mei en schrijf je nu in!

Het globale thema van Campus Party is “Feel the Future”, dus niet zo raar dat deze hackathon “Build the future of VR” als thema heeft. En we gaan hier natuurlijk ook echt nieuwe ideeën tot prototype uitgewerkt zien, want op Campus Party barst het naast virtual reality ook van andere nieuwe technologie. Denk aan sensoren, 360-graden camera’s, 3D-printers, drones en robots. Guszti Eiben, professor Artificial Intelligence van de Universiteit van Amsterdam, komt zelfs met zijn kraamkamer en life-arena laten zien hoe robots zich kunnen voortplanten inclusief evolutie van zowel hun “intelligentie” als gedaante. Wow! Maar de VR-hackathon is nog spannender en je kunt ervoor en erna nog volop van de overige spektakels op dit festival genieten.

Tijdelijk maar €99 of zelfs nog minder?

Bouw mee aan de toekomst van VR en meld je aan als groep of individueel op vrhackathon.com/utrecht.html. Vergeet niet om je eerst met kortingscode VRNLCPEU2016 als “Campusero” aan te melden bij Campus Party.  Ervaring als developer is niet vereist: ontdek je eigen mogelijkheden en die van virtual reality in 48 uur creativiteit, doorzettingsvermogen en een hoop lol!

Naast de VR Hackathon komt er ook een VR-zone op Campus Party. Toeschouwers kunnen dan naast maker-labs, drones en robots ook van de nieuwste VR genieten.  Zie ons bericht op deze website!

Kijk en luister nog even naar de mening van Vincent Evers over Campus Party:

 

Commentaar op dit bericht is uitgeschakeld

LAATSTE NIEUWS

UITSPRAAK OVER VR

"To begin with, Virtual Reality is a part of computer science and it represents a new approach to computer science. Instead of treating the computer as a box that's out there that is supposed to accomplish something, you put a human being in the center and say, "Let's look at the human being closely. Let's see how people perceive the world or how they act. Let's design a computer to fit very closely around them, like a glove, you might say. Let's match up the technology to exactly what people are good at.""
Jaron Lanier, 1992