Laval Virtual: grootste VR conferentie + beurs in Europa

Datum: 7 maart 2016 Geschreven door: admin vr.nl In: diversen, VR in het onderwijs, VR in NL (en omstreken), VR Meet-ups, VR Nieuws, VR onderzoek

We hebben er vorig jaar ook al over bericht, Laval Virtual: een 5-daagse conferentie en beurs op het gebied van virtual reality in Frankrijk. Het is in 2016 de 18e editie van dit festival en daarmee een van de langstlopende  op het gebied van VR. Hoewel vorig jaar het totaal aantal bezoekers minder was dan de Laval Visitors 201515-duizend in 2014, was het aantal bezoekers met een kleine 1000 per dag ongeveer gelijk. Als je bedenkt dat de Dutch VR Days in 2015 een kleine 2000 bezoekers heeft getrokken, is Laval Virtual dus nog wel een klasse groter. In 2015 waren er op de beurs 154 bedrijven en nu staat de teller op 132, ook nog een aardig aantal dus, vergeleken met de 65 op DVRD2015 of Virtual Revolution vorige week in Veldhoven met een stuk of 30 exposanten. Met ruim 5000 vierkante meter beursvloer gaat Laval het in 2016 alleen afleggen tegen de virtual reality beursvloer van Campus Party, 26 – 28 mei, want lijken er minimaal 8000 te worden!

Lezingen, workshops, demo’s, competitie….

Drie dagen lang zijn er lezingen en workshops, variërend van “Avatars and Virtual Bodies, what future” en “AR and VR for learning and collaboration” tot “VR to Superhuman Sports”. Er zijn verkiezingen van de VR-startups, een “Virtual Fantasy” competitie voor studenten, de “Revolution” verkiezing voor het meest innovatieve concept en met “Official Partner” Unity konden inzenders met de beste AR of VR content een standje op de beurs winnen. De 8 winnaars zijn op 5 februari bekend gemaakt. Tenslotte kunnen nog eens 15 startups tijdens Laval Virtual een pitch voor investeerders houden tijdens het Investment Forum. Op zaterdag en zondag 26+27 maart is het professionele gedeelte voorbij en blijven er een kleine 80 bedrijven achter om hun VR en AR producten aan het grote publiek te tonen.

Commentaar op dit bericht is uitgeschakeld

LAATSTE NIEUWS

UITSPRAAK OVER VR

"To begin with, Virtual Reality is a part of computer science and it represents a new approach to computer science. Instead of treating the computer as a box that's out there that is supposed to accomplish something, you put a human being in the center and say, "Let's look at the human being closely. Let's see how people perceive the world or how they act. Let's design a computer to fit very closely around them, like a glove, you might say. Let's match up the technology to exactly what people are good at.""
Jaron Lanier, 1992