Hyundai vervangt de handleiding door AR-app

Datum: 12 november 2015 Geschreven door: admin vr.nl In: trendwatching, VR Nieuws

De marketing van het Koreaanse automerk Hyundai kent een lange traditie van originele en spectaculaire video-opnames en trailers. Eerder dit jaar haalde zo’n project het Guinness Book of Records: voor de 12-jarige dochter van een astronaut die op dat moment rond de aarde cirkelde werd er door 12 Hyundai’s een 5,5 km grote boodschap voor papa in het zand geschreven; “a message to space“. We konden dus van dit merk nu ook snel iets op het gebied van virtual reality verwachten.

[tweet]Augmented Reality als “the art of car maintenance”[/tweet]

Het is augmented reality geworden en met een heel praktische toepassing: een interactieve gebruikershandleiding. Zo’n handleiding moet je nu eenmaal mee kunnen nemen in je wagen, dus vervangen door instructievideo’s is nooit gebeurdBosch AR car repair voor de dit soort manuals. Nieuw is het idee op zich niet en Bosch heeft een tijd geleden al zijn augmented reality producten voor de garagebranche (“Automotive Aftermarket”, heet dat internationaal) getoond en daarbij sterk de nadruk gelegd op het feit dat het behalve erg tijdbesparend is, het er ook voor zorgt dat minder geschoolde monteurs nu moeilijke reparaties kunnen uitvoeren. Je snapt dat straks met een goede AR-bril de monteur ook nog eens beide handen vrij blijft houden! Door Hyundai wordt nu de gebruikershandleiding vervangen door een augmented reality app. Voorlopig voor 1 type: de Sonata model 2015, maar ongetwijfeld is dit een aanzet tot weer zo’n niet te stoppen verandering waarbij nieuwe technologie slim wordt ingezet.

AR = e-book 2.0

In dit geval is een dik boekwerk waar op zich niemand op zit te wachten, vervangen door een app op een tablet. Met interactieve, plek gerelateerde informatie over wat waar zit, waar het voor dient en hoe je het eventueel gebruikt, bijvult of vervangt.  Elders op deze website worden diverse toepassingen van AR getoond op meerdere terreinen. Ook in het onderwijs  biedt augmented reality, naast natuurlijk VR zoals door Google Expeditions nu wordt aangeboden, enorme kansen om boeken niet meteen te vervangen, maar vooral aan te vullen. Kijk behalve naar onderstaande video over de Hyundai app ook eens naar de interactieve laag die DARA over een boek heenlegt: “de toekomst van storytelling”, noemen ze het zelf. Hoe dan ook: augmented reality is nu weer helemaal aan het terugkomen in de belangstelling. Het aantal praktische en leuke toepassingen blijft voorlopig doorgroeien. De “Virtual Guide” is door Hyundai in-house ontwikkeld, door hetzelfde team dat normaal de “papieren” handleiding maakt en zal binnenkort op de Play Store en Apple Store te downloaden zijn.

Update 14/11: Een uitgebreid verslag (Engelstalig) is te vinden op de website van Motor Trend. Hierin staat ook dat de app binnenkort in Los Angeles op de “Connected Car Expo” aan het publiek zal worden getoond.

Commentaar op dit bericht is uitgeschakeld

LAATSTE NIEUWS

UITSPRAAK OVER VR

"To begin with, Virtual Reality is a part of computer science and it represents a new approach to computer science. Instead of treating the computer as a box that's out there that is supposed to accomplish something, you put a human being in the center and say, "Let's look at the human being closely. Let's see how people perceive the world or how they act. Let's design a computer to fit very closely around them, like a glove, you might say. Let's match up the technology to exactly what people are good at.""
Jaron Lanier, 1992