Ordina Smart demonstreert HoloLens in Utrecht

Datum: 20 mei 2016 Geschreven door: admin vr.nl In: gear, trendwatching, VR in NL (en omstreken), VR Meet-ups, VR Nieuws

Ordina-SmartUpdate 27/5: Hij is er, de HoloLens! Op 27 mei demonstreert  Ordina Smart de al in januari 2015 door Microsoft gepresenteerde HoloLens  in de voor het algemene publiek toegankelijke expreriences zone in Jaarbeurs Utrecht tijdens #CPEU4. Een tijdje geleden, op 10 mei 2016, kon televisiekijkend Nederland dit “nieuwe wondertje van techniek” in De Wereld Draait Door zien. Dat leverde als extra ten opzichte van de reclamefilmpjes van Microsoft vooral de gebruikelijke vermakelijkheden tussen Alexander Klöpping en Matthijs van Nieuwkerk op. Zowel Dennis Vroegop, de Microsoft software expert die de bril mee had gebracht naar Hilversum, en Alexander zeiden op zich uiterst juiste en nuttige dingen over AR en VR en deze HMD, daar niet van. Matthijs werd natuurlijk vooral met zijn eerste Oculus Rift ervaring tijdens DWDD geconfronteerd. Maar je zit na al die tijd dat het duurde tot deze holografische bril uitkwam natuurlijk te wachten om dat ding nu zelf een keer op je hoofd te zetten.  “Mixed reality” met hologrammen meemaken, en dat kun je nu tijdens Campus Party in Utrecht!

Dit is nog maar de ontwikkelversie

Ook nu nog gaat het om slechts 1 exemplaar van de “developers edition” die officieel alleen aan ontwikkelaars in de USA en Canada ter beschikking wordt gesteld voor $3000 op de Microsoft ontwikkelaars website. Maanden na die volkomen onverwachte presentatie van deze holografische bril, kwam ook de eerste versie van het ontwikkelplatform beschikbaar en nu kan de happy few dus eindelijk aan de slag om leuke en nuttige toepassingen ervoor te ontwikkelen. Er is zelfs een Holographic Academy” door Microsoft voor opgericht. In Seattle vindt, terwijl we dit verhaal opschrijven, nu voor de eerste keer een Holographic hackathon plaats waar er een stuk of 15 HoloLens devices aanwezig zijn! Alleen die zat erg snel vol en is de 22e alweer voorbij.

logo VRNL ow bw-circleStichting Virtual Reality Nederland, die naast het grootste deel van de aanwezige VR-demo’s in de VR-zone van Campus Party, ook de VR-hackathon die tijdens Campus Party 2016 in Nederland plaatsvindt, heeft geïnitieerd, is erg blij dat de HoloLens nu eindelijk op een publiek event gedemonstreerd wordt. Ordina Smart, een soort startup binnen het middelgrote maar nog steeds behoorlijk traditioneel opererende Ordina, probeert bedrijven en instellingen te interesseren voor de toepassing van nieuwe technologie. Ze doen dit door na de ideeën-fase binnen een paar weken een prototype te maken en dan samen met de klant te bekijken of de toepassing inderdaad levensvatbaar is en de beoogde voordelen behaalt. En dan dus eventueel wordt doorontwikkeld tot een echte vernieuwing.

De bezoekers die naar de VR-zone komen kunnen door een glazen wand zien hoe dat in extreme vorm bij een hackathon gebeurt. Zoals de 48-uurs VR-hackathon. Kijk even of er nog plaats is, ben je 24 uur per dag op Campus Party NL 2016 / #CPEU4 en zie en beleef je nog veel meer leuke tech!

Meer interessante VR en andere technologie

Naast de HoloLens zal Ordina Smart ook APPlause aan de belangstellenden laten zien. Dit is een virtual reality toepassing die door het bedrijf samen met het NCOI is ontwikkeld voor de Bart de Graaf Foundation, om jongeren met een handicap die met hun eigen bedrijf willen beginnen, te trainen met spreken in het openbaar. Zodat ze een pitch kunnen houden! Daarnaast hopen we dat ze ook die sollicitatie/gesprekstraining met behulp van VR (en AI!) meenemen naar de demoruimte, kijk hier maar waarom dat zo leuk is en goed werkt: De schattige avatar Ina die zegt: “Kun je antwoord geven op mijn vraag?”. Oeps, dat wordt nog even oefenen, Tom:

Commentaar op dit bericht is uitgeschakeld

LAATSTE NIEUWS

UITSPRAAK OVER VR

"To begin with, Virtual Reality is a part of computer science and it represents a new approach to computer science. Instead of treating the computer as a box that's out there that is supposed to accomplish something, you put a human being in the center and say, "Let's look at the human being closely. Let's see how people perceive the world or how they act. Let's design a computer to fit very closely around them, like a glove, you might say. Let's match up the technology to exactly what people are good at.""
Jaron Lanier, 1992