facebook vision text-picture-video-VR

Facebook zet weer stapje richting VR (updated 25/3)

Datum: 22 februari 2015 Geschreven door: admin-vr In: VR in het onderwijs, VR Nieuws

Facebook VRFacebook gaat 360-graden foto’s ondersteunen!

En de Virtual Reality ambities van Facebook stoppen hier niet bij: Volgens Chris Cox, de CPO ( = Chief Product Officer) van Facebook ga je straks je ervaringen niet meer alleen met een plat plaatje, een gedachte en wat tekst delen. Maar veel overtuigender op een immersieve wijze als  met “360-graden VR-ervaringen” delen met je vrienden. Het zal nog wel even duren, zegt hij er meteen bij. Maar waar de overname van Oculus Rift allemaal een voorbode van is geweest wat betreft de plannen van Facebook wordt langzaam duidelijk nu. ‘Bij die overname vorig jaar had Mark Zuckerberg het er over dat ze Oculus zouden helpen om immersieve spellen en omgevingen te maken. En vervolgens over wat er na spellen zou komen: “Dit is echt een nieuw communicatie-platform. Als je jezelf echt aanwezig voelt (in een virtuele wereld), kun je ongebonden ruimtes en ervaringen delen met anderen in je leven. Stel je voor dat je niet alleen momenten deelt met je vrienden, maar complete ervaringen en avonturen.” En wat dacht je van deze uitspraak, die ik nu maar even in het Engels laat staan: “One day, we believe this kind of immersive, augmented reality will become a part of daily life for billions of people.”

Update 25 maart

Todd Richmond

Todd Richmond van USC

Tijdens de ontwikkelaarsconferentie F8 op 25 maart verscheen oprichter mark Zuckerberg zelf op het podium met zeer besliste uitspraken over de mogelijkheden van Virtual Reality. Newsfeed van Facebook zal 360 graden video gaan ondersteunen en de Oculus Rift moet worden gezien als de volgende stap in het delen van informatie. De vorige stap waar Facebook zich op richtte wat betreft social media was “mobiel”, maar het bedrijf voelt zich nu dus geroepen om zich de stap naar VR vol te gaan zetten. In de woorden van Mark: “The future of social media is in virtual reality“. Mike Schroepfer, CTO van Facebook, herhaalde de missie van het bedrijf ook nog eens met woorden waarbij de inzet van virtual reality erg logisch lijkt: “We creëren momenten waarin we mensen bij elkaar brengen met Facebook. Dat is de kerntaak van onze missie“. Ook verscheen Todd Richmond op de conferentie, de directeur van het “Intstitute of Creative Technologies” van de universiteit van Zuid Californië (USC), geheel niet toevallig het instituut waar Lucky Palmer, oprichter van Oculus, stage heeft gelopen als student. Todd is een interessant en veelzijdige man die oorspronkelijk muziek studeerde, heel veel met multimedia en webtechnologiën bezig was en ook nog scheikundige, filmmaker, fotograaf werd en zich bezighield met interactieve educatie methoden. Hij zei onder andere; “VR komt en gaat al sinds tientallen jaren, maar dit keer zal het blijven, domweg omdat er nu genoeg rekenkracht is en het prijskaartje nu laag genoeg is en verder zakt.” Zoals ook vaak door anderen voorspeld, meent Todd dat de gaming- en sexindustrie de techniek in eerste instantie zal voortstuwen en hij voorspelt verder dat VR in 2017 “huge” zal zijn.

Commentaar op dit bericht is uitgeschakeld

LAATSTE NIEUWS

UITSPRAAK OVER VR

"To begin with, Virtual Reality is a part of computer science and it represents a new approach to computer science. Instead of treating the computer as a box that's out there that is supposed to accomplish something, you put a human being in the center and say, "Let's look at the human being closely. Let's see how people perceive the world or how they act. Let's design a computer to fit very closely around them, like a glove, you might say. Let's match up the technology to exactly what people are good at.""
Jaron Lanier, 1992