Dutch VR Days 3-6 november 2016

Datum: 20 juni 2016 Geschreven door: admin vr.nl In: VR in NL (en omstreken), VR Meet-ups, VR Nieuws

Het was vergeleken met Laval zeker nog niet het grootste VR-event in Europa in 2015, maar wel een “historic landmark”: het eerste grootschalige VR-event in Nederland sinds 25 jaar: de Dutch VR Days in Amsterdam. Geniet nog even na van de conferenties, workshops en de demo-dag in de recap!

Initiatiefnemers Benjamin de Wit en Daan Kip beloven sindsdien een nog grootser vervolg in 2016, maar daar was tot nu toe weinig over bekend, alleen de datum en de locaties, waarvan we op 6 juni bij de berichtgeving over VRBase.Amsterdam alleen de combinatie van de demodag met Bright Day(s) in Utrecht op 5+6 november meldden.

3 locaties: 2 x Amsterdam + 1 x Utrecht

Ook nu kunnen we ook nog niet veel over de workshops en  keynotes  tijdens de conferentie vertellen en moet zelfs de Facebookpagina van de Dutch VR Days nog ge-update worden. Maar we kregen de afgelopen tijd al veel vragen over wanneer en hoe, dus zet 3 t/m 6 november 2016 vast in je agenda als VR-liefhebber, we houden je hier op de hoogte!

BrightDay-192x108Wat weten we nu dan wel? Bright Day wordt “Bright Weekend” op zaterdag en zondag 5 en 6 november in de Werkspoorkathedraal in Utrecht. Naast de bekende items als “Het beste van de Dutch Design Week” en drone-racen (hé dat was ook al op Campus Party eind mei en tijdens Vision & Robotics op 2 juni in Veldhoven!) is er ook dit jaar natuurlijk weer veel virtual reality te zien en te beleven, georganiseerd door hofleverancier Dutch VR Days! Ook de HoloLens zal na maanden toeren door Nederland en de eerste publieke demo tijdens Campus Party in Nederland bij de Bright dagen te bewonderen zijn, nu wel met meer exemplaren! Misschien is tegen die tijd net de Meta2 “mixed reality” bril ook uit en kunnen we hem vergelijken met de HoloLens!

Verder zullen de workshops wel in VondelCS worden georganiseerd en zal het conferentiegedeelte in de Stadsschouwburg te Amsterdam gaan plaatsvinden. De toegangsprijzen hiervoor zijn ook nog niet bekend gemaakt.

 

Commentaar op dit bericht is uitgeschakeld

LAATSTE NIEUWS

UITSPRAAK OVER VR

"To begin with, Virtual Reality is a part of computer science and it represents a new approach to computer science. Instead of treating the computer as a box that's out there that is supposed to accomplish something, you put a human being in the center and say, "Let's look at the human being closely. Let's see how people perceive the world or how they act. Let's design a computer to fit very closely around them, like a glove, you might say. Let's match up the technology to exactly what people are good at.""
Jaron Lanier, 1992