CES 2015 : Razer introduceert open source vr-bril

Datum: 6 januari 2015 Geschreven door: externe bloggers In: gear, VR Nieuws

Razer introduceert op de valreep nog een vr-bril tijdens de CES in Las Vegas. Razer, vooral bekend van computer hardware is hiermee de nieuwste partij die virtual reality markt betreed. De fabrikant is niet echter niet onbekend met virtual reality. Zo behoort de Razer Hydra al een tijdje tot de productlijn. Dit is een draadloze controler die veel wegheeft van de Wii Nunchucks en is uitermate geschikt voor virtual reality games.

Looks & Specs

De bril heeft verdacht veel weg van de Oculus Rift. Het design lijkt als twee druppels water en ook de hardware toont gelijkenis met de bril van Oculus. De vr-bril maakt gebruik van een 5,5 inch (amoled?) scherm met een resolutie van 1080 x 1920 pixels met maximaal 60 frames per seconde. De bril beschikt over een 100 graden blikveld en geïntegreerde accelerometer, gyroscoop en kompas. De bril gaat rond de 200 dollar kosten. Deze prijs wordt vaak direct vertaald naar Euro’s voor de Europese markt. Stukken goedkoper dan de 350 dollar kostende Oculus Rift dus.

osvr4.0

 

Open source & modulair

De bril is onderdeel van het Open Source Virtual Reality ecosysteem, dit platform tracht virtual reality voor iedereen toegankelijk te maken. Het ecosysteem is compatibel met zowel Windows, Android als Linux en software gemaakt met Unity3D en Unreal 4 moet tevens geschikt zijn voor het nieuwe platform. Designfiles en alle overige benodigdheden zijn vrij te verkrijgen wat betekent dat iedereen aan de slag kan met OSVR. De vr bril is zelfs modulair waardoor onderdelen vervangen kunnen worden. Zo kan het scherm verwisselt worden met een smartphone.  Onderdelen van de bril zijn zelfs te printen met bijvoorbeeld een 3D printer. De CEO van Razer mikt met het platform op het creëren van de (nieuwe) standaard voor de ontwikkeling van virtual reality content en gear.

 osvr1.0
Rift concurrent?

Hoewel de bril erg veel weg heeft van de Oculus Rift gaat deze volgens Razer niet direct concurreren met de Rift. De prijs ligt stukken lagen en het feit dat de bril open source is moet een breder publiek aanspreken. Het feit dat er een geheel platform gelanceerd wordt wijst erop dat Razer grotere plannen heeft dan enkel het verkopen van een virtual reality bril. Content ontwikkeld voor en door Oculus maakt bovendien gebruik van reeds bestaande software zoals Unity3D en de Unreal 4 engine.

Ik ben benieuwd naar de ontwikkelingen omtrent deze nieuwe vr-bril. De early release versie wordt verscheept in Juni van dit jaar. Ongeveer gelijktijdig met de (geanticipeerde) publieke beta Oculus.  Benieuwd naar deze nieuwe telg binnen de vr-familie? Je kunt je voor early acces inschrijven via de Razer’s website.

Bron: vr expert

Commentaar op dit bericht is uitgeschakeld

LAATSTE NIEUWS

UITSPRAAK OVER VR

"To begin with, Virtual Reality is a part of computer science and it represents a new approach to computer science. Instead of treating the computer as a box that's out there that is supposed to accomplish something, you put a human being in the center and say, "Let's look at the human being closely. Let's see how people perceive the world or how they act. Let's design a computer to fit very closely around them, like a glove, you might say. Let's match up the technology to exactly what people are good at.""
Jaron Lanier, 1992