na (Lay)AR wordt VR nu ook populair om huizen te verkopen

Datum: 26 november 2014 Geschreven door: externe bloggers In: VR in NL (en omstreken), VR Nieuws

Na 3D panorama’s en Augmented Reality nu ook Virtual Reality voor de huizenmarkt.

De Leeuw Makelaardij in Eén Vandaag: Eerste makelaar in Nederland met virtual reality woningpresentatie

Afgelopen woensdag 26 november kwam De Leeuw Makelaardij in de media met haar nieuwste manier van presenteren: Virtual Reality voor het virtueel bezichtigen van een woning. In het programma Eén Vandaag toonde makelaar Joost Verbaas hoe ‘bezoekers’ van woningen een waarheidsgetrouwe rondleiding krijgen zonder één stap in de woning te zetten.

Uitzending gemist. Bekijk hier de uitzending van EenVandaag.

Virtueel een woning bezichtigen
Virtual reality is een techniek waarmee een schijnwerkelijkheid via computerbeelden wordt getoond. Het bestaat al sinds de jaren ‘80 en heeft onlangs een nieuwe impuls gekregen door Oculus Rift. Het gaat om een virtual reality bril met een breed stereoscopisch gezichtsveld, die in eerste instantie werd opgepikt door gamers. Inmiddels wordt de VR-bril ook gebruikt voor andere toepassingen. Eén Vandaag toonde afgelopen woensdag het gebruik voor therapieën om onder andere angststoornissen te behandelen en het bezichtigen van woningen door De Leeuw Makelaardij in Leiden.

Net echt
Wim de Leeuw, directeur De Leeuw Makelaardij: “Ervaring staat bij ons hoog in het vaandel. Je kunt dus nooit concurreren met een ‘echte’ bezichtiging van een woning. Want dan voel je het huis en proef je de sfeer. Daar kan niets tegenop. Maar we waren wel heel erg benieuwd om te zien hoever je kunt gaan om met nieuwe technieken die ervaring te benaderen. Samen met Coolminds hebben we afgelopen maanden het virtuele bezichtigen ontwikkeld. En ik moet zeggen dat de VR bril van Oculus Rift behoorlijk dichtbij komt. Het voelt alsof je echt in het huis staat en om je heen kan kijken. Het geeft je beslist een goede eerste indruk. Vooral voor mensen die weinig tijd hebben om op huizenjacht te gaan kun je met één bezoek aan De Leeuw Makelaar wel tien huizen bezichtigen. En ook al is het een virtuele bezichtiging, je beleeft het huis wel degelijk. In elk geval nog beter dan door foto’s op Funda of www.deleeuw.nl te bekijken.”

Positieve ervaringen
“De virtuele bezichtiging is mogelijk bij 80% van onze woningen. Het staat nog in de kinderschoenen en binnenkort worden de eerste verbeteringen doorgevoerd. Maar de eerste ervaringen zijn zeer positief. Dus ik verwacht dat deze trend beslist zal doorzetten. ”

Op zoek naar een woning maar heeft u nog geen keuze gemaakt? Maak dan een afspraak voor een virtuele bezichtiging van ons huizenaanbod.

 

Commentaar op dit bericht is uitgeschakeld

LAATSTE NIEUWS

UITSPRAAK OVER VR

"To begin with, Virtual Reality is a part of computer science and it represents a new approach to computer science. Instead of treating the computer as a box that's out there that is supposed to accomplish something, you put a human being in the center and say, "Let's look at the human being closely. Let's see how people perceive the world or how they act. Let's design a computer to fit very closely around them, like a glove, you might say. Let's match up the technology to exactly what people are good at.""
Jaron Lanier, 1992