2 nieuwe VR attracties Utrecht

Datum: 16 februari 2017 Geschreven door: admin vr.nl In: 3D content, trendwatching, VR in NL (en omstreken), VR Nieuws

Utrecht lijkt wel de VR entertainment hoofdstad van Nederland te gaan worden: Vorige week opende Wouter Bijgaard op feestelijke wijze met zijn team in Utrecht de nieuwe locatie voor The VR Room, tegenover het Holland Casino. Daar kwamen we ook Marvin Chin tegen, die vertelde dat hij met zijn team al vanaf oktober 2016 bezig is om de eerste VR escaperoom in te richten in het voormalige Muntgebouw.

The VR Room & Escaperoom TIME

Beide attracties richten zich op bezoek en beleving door groepen en zijn in de eerste plaats bedoeld als entertainment zowel voor particuleren als het bedrijfsleven. The VR Room verzorgt voor bedrijven ook evenementen op locatie en een escape room is natuurlijk een prima middel voor teambuilding. The VR Room is vooral bedoeld om in groepsverband kennis te maken met het verschijnsel virtual reality. En dan niet met een cardboard brilletje en je smartphone, maar met de high-end consumenten VR zoals die geleverd wordt met Oculus Rift en HTC Vive. Een escaperoom is natuurlijk ook primair gericht op groepen. In de Escape Room TIME wordt virtual reality ingezet als extra technologie met als doel om “mensen omver te blazen, om pupillen groter te zien worden en kippenvel op de huid te toveren“.

Eindhoven en ook Groningen(?)

Enversed VR experience Centre

VR Experience Centre van Enversed in Eindhoven

Natuurlijk kun je iets zuidelijker in het land ook terecht in het enorme VR Experience Centre van Enversed, met meerdere grote VR rooms van 4 x 5 meter en voorzien van HTC Vives en state-of-the-art gaming PC’s van MSI. In Groningen broeit al een hele tijd een VR room initiatief, maar de officiële aankondiging van een lancering laat op zich wachten. Het verbaast ons dat er in Amsterdam, na de primeurs van een VR-café en de VR-cinema, geen nieuwe permanente VR-attracties voor het publiek worden geopend. Welke VR attracties zouden er nog meer komen, denk je? En waar? Toch eentje in Rotterdam of Den Haag eerst nu?

Commentaar op dit bericht is uitgeschakeld

LAATSTE NIEUWS

UITSPRAAK OVER VR

"To begin with, Virtual Reality is a part of computer science and it represents a new approach to computer science. Instead of treating the computer as a box that's out there that is supposed to accomplish something, you put a human being in the center and say, "Let's look at the human being closely. Let's see how people perceive the world or how they act. Let's design a computer to fit very closely around them, like a glove, you might say. Let's match up the technology to exactly what people are good at.""
Jaron Lanier, 1992